Етапи ліквідації ФОП

 Щоб закрити ФОП, необхідно виконати наступні кроки:

  • Звернутися до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців через Центри надання адміністративних послуг районних у місті Києві державних адміністрацій для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.
  • Закрити всі відкриті рахунки в банках на ім'я ФОП.
  • Подати заяву на проходження аудиторської перевірки у підприємницькій діяльності до Державної фіксальної служби України. Якщо ФОП перебуває на єдиному податку, потрібно також подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування та податкову декларацію платника єдиного податку, на якій слід написати "ліквідаційна". Якщо ФОП перебуває на загальній системі оподаткування, потрібно подати декларацію про майновий стан і доходи з відміткою "ліквідаційна".
  • Звернутися до Пенсійного фонду України та надати звіт про нараховані суми єдиного внеску за період роботи (якщо найманих робітників немає) або пройти документальну перевірку щодо правильності обчислення та сплати внесків у разі наявності найманих працівників.

Після успішного виконання цих кроків ФОП буде закрито, і підприємницька діяльність припинена.

Популярні дописи з цього блогу

Закриття ФОП: про що потрібно пам'ятати

Форми заяв та запитів, які потрібні при ліквідації ФОП