Які документи можуть допомогти підготувати юристи при закритті СПД?

При ліквідації ФОП краще звертатися до кваліфікованих спеціалістів. Якщо юристи готуються до закриття ФОП, то ось перелік документів, які можуть знадобитись для цього процесу:

  • Заява до державного реєстратора про бажання припинити підприємницьку діяльність. Цю заяву можна подати до будь-якого державного реєстратора, незалежно від того, де ФОП зареєстрований.
  • Ліквідаційна звітність. Її потрібно підготувати та подати в органи контролю. Термін подання залежить від системи оподаткування, на якій перебував суб'єкт підприємницької діяльності - спрощеній або загальній.
  • Звіт про Єдиний соціальний внесок. Цей звіт слід подати протягом 30 днів з дня припинення діяльності.
  • Допомога в оплаті розрахунків та платежів, оскільки єдиний податок і єдиний соціальний внесок сплачуються за весь місяць, у якому звернулися до державного реєстратора про закриття ФОП.
  • Зняття з обліку в контролюючих органах та отримання виписки про рух коштів на рахунках.
  • Отримання витягу з Державного реєстру про припинення ФОП. Варто зазначити, що ФОП вважається припиненим з моменту внесення відомостей до ЄДР.

Зазначений процес закриття ФОП не є швидким. Якщо в унікальних випадках немає найманих працівників, то закриття може бути менш складним. Але коли є наймані працівники, процедура ліквідації ФОП стає тривалішою та складнішою, оскільки потрібно провести звільнення таких працівників перед ліквідацією підприємництва.

Популярні дописи з цього блогу

Закриття ФОП: про що потрібно пам'ятати

Форми заяв та запитів, які потрібні при ліквідації ФОП

Етапи ліквідації ФОП